Séria neporaziteľnosti áčka v príprave skončila na čísle štyri

Turnaj o pohár starostky obce Trstín ponúkol smolenickému “áčku” možnosť odohrať prípravné zápasy s poradovým číslom štyri a päť. Tím chcel natiahnuť svoju sériu neporaziteľnosti, no jeho plány už pred začiatkom podujatia skrížili hráčske problémy. 

“Aj tento turnaj sme chceli využiť na to, aby sme v rámci letnej prípravy mali možnosť vidieť v hre čo najviac našich hráčov. Dovolenky a zranenia nám však radikálne zmenili plány a tak sme boli nútení vytiahnuť do áčka dvoch ďalších dorastencov, len sporadicky v prípade potreby hrajúceho Smoleka a po dlhých rokoch aktívnej zápasovej prestávky som musel nastúpiť aj ja (smiech),” povedal na úvod tréner A-tímu OŠK Smolenice Branislav Bobkovič.

Semifinále
TJ Sokol Trstín – TJ Bíňovce 0:5 (0:2)

OŠK Smolenice – FK TJ Buková 4:1 (1:0)
Góly OŠK: Sudín 3, Andelek

OŠK: Kvapil, Panák, Bobkovič, Mareček, Kondrček, Hrkeľ, Nídel, Kitta, Andelek, Brázdovič, Sudín; náhradníci: Janurík, Smolek

Smolenice v prvom polčase kontrolovali hru a svojho súpera púšťali do šancí len vplyvom nepresností vyplývajúcich z nezohratosti. Brankár Kvapil však svoj tím podržal a keď jednu zo svojich príležitostí využil Sudín, OŠK sa dostal do vedenia. Napriek tomu, že úvod druhého dejstva patril Bukovej, z gólu sa opäť tešili Smolenice, Sudín sa zapísal do streleckej listiny po druhý raz. Buková zo svojej dobrej hry síce vyťažila zníženie na 2:1, už po pár sekundách ale vniesol znova pokoj na kopačky Smoleničanov Sudín, ktorý tak zavŕšil svoj hetrik. Od tohto momentu hráči OŠK umne kombinovali a držali svojho súpera na dištanc. Navyše, hrozili stále viac aj v ofenzíve, čo prinieslo štvrtý gól v sieti Bukovej, o ktorý sa postaral Andelek. Konečné víťazstvo mohlo byť aj vyššie, no Smoleničania svoje ďalšie príležitosti už nevyužili. Napriek tomu sa do finále dostali po jasnom víťazstve 4:1.

“V zápase s Bukovou sme hrali približne to, čo chceme hrať aj v súťaži. Síce sme nastúpili s podstatne obmenenou zostavou, ale hráči si začínajú osvojovať systém hry. Hra bola dosť kompaktná a góly sme dosiahli práve vďaka nej. Spokojný som tak s hrou ako aj výsledkom.”

IMG_0901

O 3. miesto
TJ Sokol Trstín – FK TJ Buková 4:0 (0:0)

Finále
TJ Bíňovce – OŠK Smolenice 2:0 (1:0)

OŠK: Kvapil, Panák, Bobkovič, Mareček, Kondrček, Hrkeľ, Nídel, T. Štibraný, Andelek, Brázdovič, Sudín; náhradníci: Janurík, Smolek, Kitta

Úvodná polovica prvého polčasu finále sa niesla v réžii Smoleníc. Kombinácie hráčov OŠK nepúšťali nášho súpera do hry a nám priniesli viacero dobrých šancí, tie však zostávali nevyužité. Horšiace sa počasie, ktoré okrem silného vetra a dažďa doprialo hráčom na pár minút aj krúpy, vytvorilo doslova nefutbalové podmienky. S tými sa v závere polčasu lepšie vysporiadali Bíňovce, ktoré sa po sérii zaváhaní v defenzíve Smoleníc ujali vedenia.

V druhom dejstve už mali viac z hry Bíňovce, ktoré hrozili stále častejšie. Úlohu obrancov Smoleníc komplikoval okrem aktívnejšieho súpera aj nepríjemný nárazový vietor, ktorý im často neumožňoval poslať loptu do bezpečia, keďže tá sa jeho vplyvom vracala späť. Smoleničania sa dostávali do zakončenia len sporadicky, ani Bíňovciam sa však aj vďaka viacerým dobrým zákrokom Kvapila nepodarilo pridať druhý zásah. Toho sa nakoniec, rovnako ako v prvom polčase, predsa dočkali až v závere, čím stanovili konečné skóre na 2:0.

IMG_0970

“V tomto zápase už bola cítiť slabá kondícia viacerých hráčov, ktorá je dôsledkom dlhej zápasovej a tréningovej absencie spôsobenej vylúčením tímu zo súťaže a aj rozpadom kádra. Napriek tomu sme vo finále s Bíňovcami hlavne v prvom polčase predvádzali futbal, ktorý ešte znášal naše nároky a predstavy. Prvý gól sme inkasovali tesne pred koncom prvého polčasu po zlom zabezpečení sa v strede obrany,” začal svoje hodnotenie finálového duelu Bobkovič a pokračoval:

“V druhom polčase si už niektorí hráči siahli na dno svojich síl a tak sme museli pristúpiť k radikálnym zmenám v zostave. Toto spolu so stále silnejúcim vetrom smerom na našu bránu spôsobilo, že dobre hrajúce Bíňovce sa začali viac presadzovať a ich útoky nás stále viac a viac zamestnávali. Napriek silnej dažďovej prietrži sa v hre pokračovalo, no vďaka fungujúcej defenzíve a výborne chytajúceho Kvapilovi sme druhý gól inkasovali až v samom závere stretnutia.”

Piaty zápas Smoleníc v letnej príprave na novú sezónu tak priniesol prvú prehru, po ktorej sa hráči OŠK museli na turnaji uspokojiť s druhou priečkou. “Všetkým našim hráčom napriek tomu ďakujem za výkon na turnaji, za ich prístup a aj vôľu reprezentovať Smolenice,” uzavrel Bobkovič.