Muži po prehre s Modrankou ako prví v sezóne vyhrali v Bíňovciach

Úvodné jarné kolá 8. ligy Select ObFZ Trnava postavili proti áčku OŠK Smolenice mimoriadne náročných súperov, keď najprv na štadióne pod zámkom privítali lídra z Modranky a následne cestovali na trávnik v tejto sezóne doma neporazených Bíňoviec.

Modranka bola nad naše sily

Šance áčka OŠK na body proti na úvod jari najťažšiemu možnému súperovi lídrovi ligy Modranke dostali výrazne trhliny už pred zápasom, keď z predpokladanej základnej zostavy vypadlo viacero hráčov a na lavičke tak zostali len tí s nedoliečenými zraneniami. Navyše, hneď v úvodnej štyridsaťpäťminútovke sa pri obrannom zákroku zranil aj Tomáš Štibraný, ktorý nakoniec na ihrisku vydržal až do 73. minúty.

Napriek tomu domáci v prvom dejstve bojovali a aj keď loptu na svojich kopačkách mal viac súper, do kabín sa odchádzalo za bezgólového stavu. A to mohli v závere prvého dejstva muži OŠK ísť aj do vedenia, no Žák na zadnej tyči na loptu pred prázdnou bránou nedosiahol.

Úvod druhej polovice zápasu však domácim vôbec nevyšiel. Už v 48. minúte v snahe o odkopnutie lopty pred súperom ju L. Štibraný poslal do vlastnej siete a o pár desiatok sekúnd po zbytočnej strate v strede poľa inkasovali Smoleničania ďalší lacný gól z kopačky R. Valka.

Tak ako viackrát v záverečných jesenných zápasoch, aj tentokrát náskok súpera ako keby viacerých hráčov OŠK rozhodil natoľko, že na trávniku stratili snahu niečo s výsledkom ešte urobiť. Hostia aj vďaka tomu stále viac ovládali hru a na domácu bránu sa valil útok za útokom. Preťažená defenzíva OŠK následne inkasovala ešte dvakrát, v 62. minúte sa presadil A. Rakický a v závere pridal štvrtý gól v domácej sieti skúsený J. Mačák.

Po nádejnom prvom dejstve teda muži OŠK, ktorí v jesennom zápase v Modranke siahali minimálne na bod, prehrali napokon 0:4.

8. liga Select ObFZ Trnava, 12. kolo
OŠK Smolenice – FK ŠK Modranka 0:4 (0:0)
Góly: 48. L. Štibraný (vlas.), 52. Roman Valko, 62. Andrej Rakický, 85. Jaroslav Mačák
ŽK: 50. M. Mareček (OŠK)
93 divákov

OŠK: Peter Kvapil (C), Dominik Greguš, Stanislav Šuran, Martin Panák, Jakub Žák, Matej Mareček, Tibor Augustín (85. Marek Sudín), Tomáš Štibraný (73. Alan Černuško), Pavol Štibraný, Ladislav Sersen, Lukáš Štibraný
Tréner: Branislav Bobkovič

“Prvý zápas v jarnej časti sme nezvládli z viacerých pohľadov. Polčas 0:0 bol pre nás veľmi dobrý, no nekoncentrovanosť v prvých minútach druhého polčasu, v ktorej sme si sami dali dva vlastné góly, nás pripravili o možnosť dobrého výsledku. Konečné skóre 4:0 je kruté, ale pri kvalite súpera možno aj nie. Modranka má veľmi kvalitný tím s hráčmi so skúsenosťami z vyšších súťaží a to bolo v celom zápase cítiť a vidieť. My sa stále zohrávame, nakoľko sa zostava dopĺňa novými hráčmi a veľmi často mení podľa možnosti účasti našich hráčov. Potrebujeme stabilizovať základnú zostavu a potom sa naša hra určite zlepší a prinesie všetkým nám oveľa viac radosti,” zhodnotil duel tréner OŠK Branislav Bobkovič.

 

Naši muži pripravili Bíňovciam prvú domácu prehru v sezóne

Po domácej prehre s Modrankou cestovali muži Smoleníc – už aj s cennou posilou bývalým hráčom Spartaka Trnava, Michaloviec, či Senice Romanom Čavojským – na ihrisko doma mimoriadne silných Bíňoviec. To potvrdzovala aj tohtosezónna bilancia Družstevníka na vlastnom štadióne, kde v 5 zápasov neprehral ani raz a okrem remízy s béčkom Malženíc v úvode jesene vo všetkých ostatných zvíťazil.

Už úvodné dejstvo naznačilo, že bodovať bude mimoriadne náročné, v bojovnom stretnutí mohli na oboch stranách padnúť dva či tri góly a tak ako mohli do kabín odchádzať spokojnejší domáci, rovnako tak mohli aj hostia. Nakoniec sa to podarilo práve im, keď sa do streleckej listiny zapísal navrátilec po zranení Lukáš Hrkeľ.

Hneď v úvode druhého dejstva však loptu zo svojej siete vyťahovali aj Smoleničania, po viacerých chybách v defenzíve OŠK sa presadil Kumančík a vyrovnal. Tréner hostí zareagoval striedaním a hoci sa domáci snažili o obrat, defenzíva OŠK ich tlaku odolávala. Hostia využívali každú príležitosť na brejky a po jednom z nich sa opäť nemýlil Hrkeľ. Nervozita Bíňovčanov stúpala a tak sa na trávniku objavilo aj viacero konfliktov, do niečoho väčšieho však našťastie neprerástli.

Obraz hry sa ale nemenil, domáci pokračovali v márnej snahy o dobytie obranných radov OŠK, Smoleničania naďalej hrozili z kontier. Definitívu troch bodov mohli pridať P. Štibraný i T. Augustín, no neuspeli a dráma pokračovala.  V záverečných sekundách si na rohový kop domácich nabehol už aj brankár M. Krajčovič a práve pred ním v poslednej chvíli loptu nadvihol Panák, vďaka čomu na ňu nedosiahol a keď ju gólman OŠK Kvapil následne kryl, Smoleničania sa mohli tešiť z mimoriadne cenného bodového zisku.

8. liga Select ObFZ Trnava, 13. kolo
TJ Družstevník Bíňovce – OŠK Smolenice 1:2 (0:1)
Góly: 49. Martin Kumančík – 44. a 68. L. Hrkeľ
ŽK: 70. M. Kumančík – 23. L. Sersen
88 divákov

OŠK: Peter Kvapil, Dominik Greguš, Stanislav Šuran, Jakub Žák (78. Marek Sudin), Dominik Paško (54. Martin Panák), Roman Čavojský (C), Tibor Augustín, Pavol Štibraný, Ladislav Sersen (90. Anton Ježík), Lukáš Štibraný, Lukáš Hrkeľ
Tréner: Branislav Bobkovič

 

ĎALŠÍ ZÁPAS

Nasledujúcim súperom našich mužov bude Dolné Dubové, ktorého aj vďaka dvom gólom Tibora Augustína zdolali v jesennom domácom zápase 5:2. Pôjde o súboj tabuľkových susedov, OŠK je v aktuálne na piatej priečke, Družstevníku patrí šieste miesto.

16.4. o 16:00 TJ Družstevník Dolné Dubové – OŠK Smolenice

1 FO ŠK Modranka 12 11 0 1 61:5 33 12 0
2 OŠK – FO Slovenská Nová Ves 12 9 0 3 50:20 27 9 0
3   TJ Družstevník Lovčice 11 9 0 2 43:18 27 9 0
4 TJ Družstevník Bíňovce 12 8 1 3 20:10 25 7 0
5 OŠK Smolenice 12 7 0 5 34:27 21 3 0
6   TJ Družstevník Dolné Dubové 12 5 2 5 27:26 17 -4 0
7 FK TJ Družstevník Buková 12 3 2 7 11:46 11 -4 0
8 OFK Malženice B 12 2 4 6 16:27 10 -5 0
9   TJ Družstevník Vlčkovce 13 2 3 8 27:41 9 -12 0
10 FK AŠK SLÁVIA Trnava 13 2 2 9 15:44 8 -10 0
11   TJ Družstevník Dlhá 11 0 2 9 8:48 2 -13 0