Aká bola uplynulá sezóna v podaní mužov OŠK?

Po smutnej sezóne 2015/16, ktorú pre známe okolnosti áčko OŠK Smolenice nedohralo, vstupoval tím s novým klubovým vedením i viacerými novými hráčmi do ročníka 2016/17 ako účastník 8. ligy.

Súčasťou novotvoriaceho sa kádra boli:

známe mená: brankár Peter Kvapil, obrancovia Štefan Kondrček, Lukáš Nídel, Milan Labanič a Lukáš Štibraný, stredopoliari Alan Černuško, Anton Ježík, Lukáš Hrkeľ, Tibor Andelek, Sebastián Greguš a útočníci Tibor Augustín, Marek Sudín,

navrátilci: stredopoliari Erik Švorčík (naposledy hral v sezóne 2012/13), Ľuboš Dedáček (naposledy hral v sezóne 2014/15), Dominik Greguš (dlhodobo hosťoval v Bolerázi) a útočník Erik Kollarovič (hosťoval v predchádzajúcej sezóne v Trstíne)

dorastenci: obranca Matej Mareček, stredopoliar Peter Rangelov a útočníci Erik Janurík, Ján Petráš (Sobotište, prestup 08.2016) a Jakub Žák

a noví hráči: obrancovia Martin Panák (Malé Kršteňany, prestup 07.2016), Dominik Paško (Ľubiša, hosťovanie 03.2017-06.2017) a Roman Čavojský (hosťovanie 04.2017-06.2017), stredopoliari Ladislav Sersen (prestup 08.2016), Tomáš Štibraný (Trstín, prestup 07.2016), Stanislav Šuran (Trstín, hosťovanie 04.2017-06.2017) a útočník Pavol Štibraný (Trstín, hosťovanie 04.2017-06.2017).

 

Výborné výsledky predsezónnej prípravy

Napriek tomu, že tím sa skladal prakticky za chodu, v príprave na novú sezónu si počínal nad očakávania. Všetko odštartoval turnaj v Bukovej, ktorý OŠK po triumfoch nad Trstínom a domácimi vyhral. Po ňom dokázalo áčko Smoleníc navyše zvíťaziť vysoko 6:1 v Naháči.

Štvrté víťazstvo v rade sme zaznamenali na turnaji v Trstíne, kde sme porazili opäť Bukovú, vo finále sme však už nestačili na Bíňovce po výsledku 0:2.

 

Jeseň: Päťzápasová víťazná šnúra, ale aj facka na úvod i na koniec

Po vydarenej príprave tak očakávania fanúšikov vzrástli, no hneď úvodný zápas nového ročníka ich mierne utlmil. Domáca prehra s Biňovcami (0:2) bola totiž všetkým, len nie predstavovaným štartom do súťaže. Našťastie, hneď v ďalšom súboji si hráči OŠK napravili chuť výhrou nad Dolným Dubovým v pomere 5:2. Na body sme dlho siahali aj na ihrisku Modranky, no vylúčenie Nídla v závere polčasu prinieslo po prestávke obrat v podaní domáceho favorita.

Táto prehra však naštartovala naše možno najvydarenejšie obdobie v uplynulom ročníku – päť výhier v rade s celkovým skóre 22:2 je toho najlepším dôkazom. Po výhrach  5:2 nad Vlčkovcami, 2:0 na ihrisku béčka Malženíc, 5:0 v Dlhej, 5:0 doma s Bukovou a do tretice 5:0 u Slávie Trnava naše šance na najvyššie priečky tabuľky výrazne vzrástli.

Výbuch v Lovčiciach však bol veľmi veľkou fackou. Zápas, ktorý nás mohol vystreliť na druhú priečku tabuľky sme absolútne nezvládli, napriek tomu, že sme v ňom už po pár sekundách vyhrávali 1:0. Po rýchlom vylúčení Černuška v 4. minúte sa však naša hra rozpadla, viacerí hráči najmä v druhom dejstve obrazne povedané “odišli z ihriska”, čoho výsledkom bolo jedenásť gólov v našej sieti. Práve tento zápas výrazne poukázal na úzkosť kádra, respektíve chýbajúcu kvalitu na lavičke, ktorá by dokázala adekvátne nahradiť výpadky v základnej zostave, s ktorou sa áčko potýkalo počas celej tejto sezóny.

Domáca prehra v poslednom jesennom kole so Slovenskou Novou Vsou, v ktorom naši muži mali vo väčšine zápasu viac z hry, no nedokázali svoje šance narozdiel od hostí využiť, ešte viac pokazila celkový dojem z dovtedy celkom vydarenej jesene.

 

Jar: Výhry striedali prehry, výsledky ako na hokeji

Tak ako záver jesene, aj výsledkovo utrápená zimná príprava, počas ktorej pribudlo viacero ďalších zranených a odišiel Štefan Kondrček, poukázali na fakt, že káder je potrebné doplniť. Aj preto do neho pribudla štvorica nových hráčov. Rovnako ako jeseň však aj jar odštartovalo naše áčko prehrou. Po vyrovnanom úvodnom dejstve s favorizovanou Modrankou naštartoval hostí vlastný gól Lukáša Štibraného, po ktorom pridali ešte tri ďalšie góly a z ihriska pod zámkom tak odchádzali s výhrou 0:4.

Hneď v nasledujúcom dueli ale naši muži ukázali, že tím svoju kvalitu má, keď po výsledku 2:1 ukončil sériu domácej neporaziteľnosti Bíňoviec, na ktorú nadviazal víťazstvom 5:2 v Dolnom Dubovom.

Rozlet našich mužov pribrzdila nečakaná prehra 1:2 vo Vlčkovciach, kde opäť zlyhali v koncovke a ako trest utŕžili navyše gól z nevinne vyzerajúcej akcie v posledných sekundách duelu.

Náladu v kabíne napravili výhry 3:2 s béčkom Malženíc a najmä 8:0 s Dlhou, no rovnako ako predtým, nasledovala prehra, navyše dosť zahanbujúca. V derby zápase na trávniku Bukovej sme totiž prehrávali v prvom polčase už 5:0 a hoci sa nám podarilo znížiť na rozdiel dvoch gólov, opäť sme zahodili množstvo vyložených príležitostí a v závere za to pykali, keď sme inkasovali ešte dvakrát a prehrali 7:3.

Pre jar v podaní našich mužov typická séria dve výhry a jedna prehra aj odvetnú časť ukončila. Po ďalšom hokejovom výsledku 8:3 v domácom zápase so Sláviou Trnava a úspešnej odvete s Lovčicami, ktoré u nás prehrali 4:1, prišla zahanbujúca prehra 7:0 v Slovenskej Novej Vsi, ktorá nás v tabuľke odsunula na konečnú piatu priečku.

Napriek tomu, že výsledok tomu nezodpovedá, bol zápas v Slovenskej Novej Vsi priam ukážkou toho, čo našich mužov prenasledovalo v celej tejto sezóne. Zraneniami a absenciami okresaná zostava si vypracovala snáď aj vyše dvojnásobok šancí ako domáci, z nich boli minimálne štyri až päť z kategórie stopercentných, no gól na ihrisku SNV by snáď nedala ani keby hrala ešte týždeň. Domáci naopak vyťažili zo svojich šancí prakticky maximum. No aj taký je futbal…

Pre vedenie OŠK je to jasný signál, kde tím “tlačí kopačka” zrejme naviac. Či sa mu tento problém podarilo počas krátkej letnej prestávky vyriešiť, sa môžete dozvedieť už túto nedeľu, keď v úvodnom kole novej sezóny privítajú naši muži na svojom ihrisku od 17:00 Vlčkovce.

 

Zaujímavé štatistiky

Najčastejšia zostava z pohľadu minutáže podľa portálu ligy.sk:
Peter Kvapil – Martin Panák, Lukáš Štibraný, Roman Čavojský a Lukáš Nídel – Dominik Greguš, Lukáš Hrkeľ, Tomáš Štibraný, Pavol Štibraný – Marek Sudin, Tibor Augustín

Najviac minút
1. Peter Kvapil a Dominik Greguš 1800
3. Lukáš Hrkeľ 1522
4. Martin Panák 1476
5. Marek Sudin 1422

Góly
1. Marek Sudin 24
2. Tomáš Štibraný 9
3. Dominik Greguš a Tibor Augustín 7
5. Lukáš Hrkeľ 6
6. Pavol Štibraný a Lukáš Štibraný 3
8. Roman Čavojský 2
9. Štefan Kondrček, Milan Labanič, Erik Švorčík, Ľuboš Dedáček, Erik Kollarovič, Lukáš Nídel

Vlastné góly
1. Lukáš Hrkeľ a Lukáš Štibraný 1

Žlté karty
1. Lukáš Nídel 4
2. Lukáš Štibraný 3
3. Marek Sudin 2
4. Matej Mareček, Ladislav Sersen, Ľuboš Dedáček, Tibor Andelek, Štefan Kondrček, Pavol Štibraný, Stanislav Šuran 1

Červené karty
1. Lukáš Nídel a Alan Černuško 1