Výborný štart mužov – tri zápasy, tri výhry

Po stabilizačnej minulej sezóne vstupujú muži OŠK Smolenice do tohto ročníka 8. ligy Select ObFZ Trnava s najvyššími cieľmi. A tie v úvodných troch kolách dokázali aj na trávniku.

Úvodný zápas nového ročníka priniesol zaujímavý futbal. V základnej zostave nášho áčka proti Vlčkovciam sa objavila hneď štvorica letných posíl – na poste stopéra nastúpil Andrej Zvolenský, v stredovej formácii dvojica Andrej Jurica a Patrik Martin Hodulík a do ofenzívy sa z Horných Orešian vrátil Peter Benca. 

Podrobnosti

Dátum Čas Sezóna Kolo Full Time
6. augusta 2017 17:00 2017/18 1 90'

Viac z hry mali od úvodu naši muži, vzadu si však museli dávať pozor najmä na Dávida Matulu, na ktorého smerovala väčšina lôpt nášho súpera. Vlčkovce sa navyše prezentovali dosť tvrdou hrou, čo prinieslo viacero zákrokov na hranici pravidiel i za ňou. Práve po jednom z nich na prenikajúceho Mareka Sudina videl už v 30. minúte červenú kartu Dano a Tomáš Štibraný sa z priameho kopu aj s prispením šťastia nemýlil. Aj v ďalších minútach hry si Smoleničania dokázali vypracovať viaceré nebezpečné príležitosti, no rovnako ako v jarnej časti minulej sezóny sa trápili v zakončení.  Potrestať za to ich mohli Matula i Plechlo, Kvapil však svoj tím podržal.

Ani po prestávke sa obraz hry príliš nezmenil. Naše áčko sa snažilo nájsť recept na svoju nedôraznosť a nepresnosť v zakončení, hostia hrozili rýchlymi brejkmi. Pokoj na domáce kopačky priniesol opäť Tomáš Štibraný, ktorý sa v 68. minúte nemýlil z pokutového kopu. Krátko na to mohol po zbytočnej strate lopty v strede poľa zo strany domácich znížiť Matula, v brejku však nenamieril presne. Ten istý hráč sa po ďalšej zlej prihrávke medzi stredopoliarmi OŠK dostal do úniku v 83. minúte a po zákroku Čavojského v šestnástke sa jedenástka kopala aj na opačnej strane ihriska. Marek Bartoš sa z nej nemýlil a postaral sa o zdramatizovanie záveru zápasu. Domáci však už vyrovnanie nepripustili a v úvode ročníka si pripísali dôležité tri body.

Domácich môže opäť mrzieť slabá efektivita v zakončení, inak by stretnutie mohlo pokojne skončiť aj výsledkom 7:3 a zároveň zranenie Tibora Andeleka, ktorý musel striedať už osem minút po príchode na ihrisko.

Za najlepšieho hráča OŠK si dovolíme označiť brankára Petra Kvapila, ktorý síce nemal veľa roboty, no napriek tomu zneškodnil tri či štyri veľké gólové šance súpera.

Výsledky

Klub1. polčas2. polčasVýsledokVýsledok
A112Výhra
TJ Družstevník Vlčkovce011Prehra

A

# Hráč Pozícia Góly Asistencie ŽK ČK

Vedúci tímu/Technický manažér: Pavol Smolek

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”46″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 
Hokejový výsledok v Dolnom Dubovom

V 2. kole cestovali naši muži na trávnik Dolného Dubového, kde ich privítali kolotoče a ľudovky, takže Peťo Kvapil v bránke i s jeho defenzívou štvoricou mali v druhom polčase čo robiť, aby počuli vlastného slova. 🙂 V minulej sezóne sme tohto súpera porazili dvakrát 5:2 a v tejto tradícii chcelo naše áčko pokračovať aj v tomto dueli.

Podrobnosti

Dátum Čas Sezóna Kolo Full Time
13. augusta 2017 17:00 2017/18 2 90'

No okrem tejto tradície sprevádza našich mužov v posledných mesiacoch aj iná – veľké trápenie v koncovke. Dôkazom toho boli aj úvodné zápasy tohto stretnutie, v ktorých sme si dokázali vypracovať snáď aj zo päť tutoviek, keď sa zväčša po výborných nahrávkach Juricu dostali do šance Benca aj Sudin, svoje príležitosti však zahodili. Našťastie v 26. minúte už mieril Sudin presne a jeho zásah bol akoby inšpiráciou aj pre Bencu, ktorý sa presadil o necelé tri minúty a upravil polčasový výsledok na 2:0. Negatívom úvodného dejstva bolo okrem zahadzovania šancí zranenie Dominika Greguša, ktorého musel do druhého polčasu vystriedať Peter Rangelov.

V rozmedzí 54. až 56. minúty videli diváci hneď tri góly. Najskôr sa po druhý raz do streleckej listiny zapísal Benca, krátko po ňom znižoval v domácom drese Obšivan, no odpoveď Smoleničanov prišla okamžite, keď svoj druhý zásah pridal aj Sudin. Gólovo bohatý druhý polčas pokračoval aj naďalej. Najskôr znižoval Kašuba, trojgólový náskok OŠK vrátil Žák, druhý gól v zápase si v 80. minúte pripísal aj domáci Hanuštiak, no posledné slovo opäť patrilo našim mužom, keď Sudin zavŕšil svoj hetrik.  

Z Dolného Dubového sme tak odchádzali s jasným triumfom 6:3 a v tabuľke súťaže zostávame naďalej bez straty bodu.

Výsledky

Klub1. polčas2. polčasVýsledokVýsledok
TJ Družstevník Dolné Dubové233Prehra
A246Výhra

A

# Hráč Pozícia Góly Asistencie ŽK ČK

Vedúci tímu/Technický manažér: Pavol Smolek

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”47″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

 

V 3. kole sme hostili nepríjemné Lovčice

Napriek tomu, že Lovčice nezískali v úvodných dvoch kolách ani bod, dalo sa očakávať, že sa proti nám postaví nepríjemný súper. Ostatne, aj keď v jarnej časti minulého ročníka sme ho dokázali doma poraziť, len ťažko sa zabúda na výprask, ktorý sme od neho utŕžili na jeseň na jeho ihrisku. 

Podrobnosti

Dátum Čas Sezóna Kolo Full Time
20. augusta 2017 17:00 2017/18 3 90'

Napriek opäť inej základnej zostave sa naši muži dostávali od úvodu do šancí, no znova ich veľmi ľahkovážne zahadzovali. Trest za to priniesla 18. minúta, keď Zlámal vybojoval v strede ihriska loptu a zo zhruba 25 metrov ju oblúčikom poslal ponad Kvapila a pod brvno do siete. Zaskočení domáci sa snažili ešte do polčasu vyrovnať, no súper veľmi umne pokrýval svoju polovicu ihriska a do ďalších príležitostí nás púšťal len ojedinele. Zmeniť to mohla situácia, keď brankár hostí nedovolene zasiahol proti dobiedzajúcemu Sudinovi, hlavný rozhodca Alumbasi Timona však tento zákrok nepochopiteľne “odmenil” namiesto jedenástky len nepriamym kopom.

Aj v druhom dejstve pokračovala snaha našich mužov o vyrovnanie, no pozor si museli dať aj na brejky Lovčíc ťahané najmä cez aktívneho Maara. Odmenou za aktivitu našich mužov bol zásah Sudina v 57. minúte a už o necelú štvrťhodinu zdvíhali Smoleničania ruky nad hlavu opäť, keď sa premiérovo v tejto sezóne presadila letná posila Hodulík. Jeho zásah akoby pokropil naše áčko živou vodou a to začalo na ihrisku dominovať. Peknou kombinačnou hrou si vytváralo šancu za šancou a bolo tak len otázkou času, kedy rozvlní sieť za brankárom Strížom opäť. Blízko toho bol striedajúci Augustín, jeho “petelica” z dobrých 25 metrov sa však od brvna odrazila len na bránkovú čiaru a von. Už po pár minútach sa však do príležitosti dostal Benca a pridal tretí gól domácich. Nasledujúcu črtajúcu sa veľkú šancu Sudina zastavil arbiter pre postavenie mimo hry, v 82. minúte však už brejk Kollaroviča takmer od vlastnej polovice nechal pokračovať a žolík z lavičky sa presadil už po ôsmich minútach na ihrisku. V závere sa skóre menilo ešte raz, keď nedorozumenie dvojice Zvolenský – Benca využil Maar a za svoj dobrý výkon bol odmenený gólom na 4:2.

Ani jeho zásah však už radosť našich mužov z tretej výhry v rade nepokazil.  Najbližšie sa naše áčko predstaví v nedeľu 27. augusta od 17:00 na trávniku v tabuľke štvrtých Bíňoviec a napriek viacerým absenciám bude chcieť určite svoju víťaznú šnúru natiahnuť na štyri duely.

Výsledky

Klub1. polčas2. polčasVýsledokVýsledok
A044Výhra
TJ Družstevník Lovčice A112Prehra

A

# Hráč Pozícia Góly Asistencie ŽK ČK

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”48″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]