OŠK Smolenice má nového prezidenta

Vzájomná dôvera, úcta a rešpekt. To boli slová, ktoré zaznievali počas Valného zhromaždenia OŠK Smolenice v stredu 15. novembra v miestnom kultúrnom dome najčastejšie.

Krátko po zmene pri kormidle A-tímu došlo k zmene aj na čele vedenia smolenického klubu. Doterajšieho prezidenta OŠK Martina Hodulíka, ktorý sa v polovici novembra rozhodol skončiť svoje pôsobenie v tejto funkcii a hlasovanie Valného zhromaždenia tento jeho krok tesným pomerom hlasov odsúhlasilo, vystriedal nový lodivod mužského výberu Roman Čavojský.

Bývalý hráč Spartaka Trnava, Senca, Šale, Michaloviec, Ružinej, Lučenca, či Skalice, ktorý v skalickom klube pôsobil aj ako manažér, dostal dôveru členov OŠK výrazným pomerom hlasov.

V jeho prvom príhovore v novej pozícii zdôraznil najmä slová, ktoré často opakuje aj v kabíne A-tímu: “Vzájomná dôvera, úcta a rešpekt. To sú veci, ktoré dokážu tento klub posunúť vyššie. Posilňujú fungovanie klubu ako takého, no i tímový duch v kabíne každého jedného výberu.”

“Klobúk dolu pred odchádzajúcim prezidentom i všetkými členmi Výkonného výboru za všetko, čo pre tento klub na úkor svojho voľného času, záľub, či v neposlednom rade rodiny urobili a obetovali,” povedal ďalej Čavojský a pokračoval:

“Nemám v pláne preto nič zásadného meniť a aj preto zostáva Výkonný výbor OŠK bezo zmeny. Chcem pokračovať v práci, ktorú za posledný rok a pol títo ľudia urobili, vybudovať spoločne s nimi pevné základy fungovania klubu a postupne ho dostať na miesta, ktoré si zaslúži a kam historicky patrí,” dodal na záver nový prezident OŠK.

Fotografie: Posledný profesionálny zápas v drese MFK Skalica (hore) a oslavy postupy do Fortuna ligy (v článku). (Archív R. Čavojského)