Ani počas tohto víkendu hráči OŠK nezaháľali a pokračovali v prípravných zápasoch na jarnú časť sezóny.

Žiaci na turnaji v Modre

Naši žiaci sa zúčastnili halového turnaja v Modre, kde farby OŠK hájili veľmi úspešne. Viac o výsledkoch našej U15-ky prezradil jej tréner Peter Kvapil:

“V trojčlennej skupine sme sa stretli s hráčmi Iskry Petržalka a Studienky. Prvý zápas proti Petržalke bol od začiatku nervózny a bojovný, vedenie na svoju stranu mohli strhnúť obe mužstva, no nakoniec si obaja výborne chytajúci brankári udržali čisté konto.”

“Druhý zápas v skupine sme začali o niečo aktívnejšie, no napriek tomu sme museli reagovať na prvý gól Studienky. To sa nám aj podarilo, keď sme vďaka bojovnému výkonu a skvele chytajúceho Brunovi Ondrušovi vyrovnali na 1:1 a pripísali sme si tak druhú remízu.”

“Výsledky tímov v skupine nás poslali až do rozstrelu zo značky pokutových kopov, ktoré rozhodli o tom, že sme namiesto vytúženého finále hrali o konečné tretie miesto.”

“V meraní síl so Sláviou Trnava sme podali náš najlepší vykon na turnaji. Dvakrát sme viedli, no náš súper dokázal vždy odpovedať a vyrovnať. Napriek tomu, že sme mali celý zápas prevahu a veľa našich šancí zostalo nevyužitých, až štyrikrát sme nastrelili konštrukciu brány, o výsledku nakonic rozhodoval až rozstrel. V ňom sa na nás usmialo šťastie, vyhrali sme 5:4.”

“Tretie miesto hodnotím ako výborný výsledok, keďže sme ani jeden náš zápas neprehrali v riadnom hracom čase,” dodal na záver Kvapil.

Dodávame, že skupinový súper našich žiakov Studienka, s ktorým naši chlapci remizovali 1:1, sa stal nakoniec aj víťazom celého turnaja, keď si vo finále poradil s Rohožníkom jednoznačne 8:2.


Dorast nehral

Dorastenci Smoleníc na svoj druhý prípravný zápas nenastúpili. V kabíne našej U19-ky šarapatí choroba a tak z dôvodu rozsiahlej maródky musel byť tento duel zrušený.


Muži získali skalp ďalšieho účastníka 7. ligy

Po víťazstve 6:1 nad Kátlovcami v úvodnom prípravnom zápase vyzvalo naše áčko opäť v Senici ďalší po jeseni 5. tím tabuľky, tentoraz zo 7. ligy ObFZ Senica, Unín. Úvodné dejstvo však našim z pohľadu skóre nevyšlo tak ako pred týždňom, keď napriek 3-4 gólovým príležitostiam inkasovali dvakrát a neskórovali ani raz. Po prestávke však stačilo mužom len  pár minút, aby otočili vývoj stretnutia a svoje víťazstvo následne ešte vyšperkovali ďalšími tromi gólmi. Áčko OŠK si tak pripísalo šesťgólové víťazstvo aj nad ďalším siedmoligistom.

OŠK Smolenice A – TJ Družstevník Unín A  (7. liga ObFZ Senica) 6:2 (0:2)
Góly: Sudin 2, T. Štibraný 2, P. Hodulík, L. Nídel

OŠK: Kvapil – Panák (46. Dubčák), Nídel, Jurovatý, A. Čavojský (46. Hrkeľ) – Boledovič, Benca – Sudin, T. Štibraný, P. Hodulík – Kollarovič.

“Vstup do druhého zápasu v rámci zimnej prípravy opäť s mužstvom z vyššej súťaže Unínom nám nevyšiel podľa predstáv, napriek tomu musím toto stretnutie celkovo hodnotiť veľmi pozitívne – nielen preto, že sme ho nakoniec vyhrali, ale najmä preto, že sme ho vyhrali v hlavách,” začal svoje hodnotenie prezident klubu a tréner A-tímu v  jednej osobe Roman Čavojský a pokračoval:

“Chlapci po našom niekoľkomesačnom spoločnom tréningovom procese (k zmene na poste trénera A-tímu došlo v októbri, pozn. red.) začínajú  chápať, že práve hlava je tým najdôležitejším strojcom obratov v zápasoch a to aj proti tak kvalitnému súperovi, akým bol Unín. Chlapci sa sami presvedčili, že keď si navzájom nevyčítajú a nenadávajú, ale naopak ťahajú za spoločný koniec povrazu, dokážu otočiť aj takýto zápas. A stačilo im na to 12 minút po zmene strán. Som tomu veľmi rád a len tak ďalej, no stále platí, že nás ešte čaká veľa spoločnej práce.”

Ďalším súperom našich mužov bude 25. februára po jeseni tretí tím 6. ligy Bratislava-vidiek FK Cinemax Doľany.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”54″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]