Príprava: Smolenické áčko dvojitú výzvu zvládlo

Pred mužmi OŠK Smolenice stála v nedeľu 25. februára v Senici doslova dvojitá výzva.

V treťom prípravnom zápase stál proti nim súper hrajúci o dve súťaže vyššie – Doľanom patrí po jeseni tretia priečka v 6. lige Bratislava-vidiek, a zároveň mimoriadne náročné podmienky, keďže sa vonkajšia teplota v čase duelu blížila k hranici mínus desiatich stupňov.

Napriek tomu sa smolenické áčko pustilo do svojho súpera bez rešpektu a už po štvrťhodine hry mohlo viesť rozdielom triedy. Ujala sa však len strela Jurovatého v 4. minúte. Po tom, čo druhý gól OŠK pridal Kollarovič, sa do šancí dostali aj Doľany, no tie príliš veľké nebezpečenstvo pred bránou Smoleníc nepriniesli a čo sa aj dostalo cez obranu vyriešil brankár Kvapil. Pred prestávkou tak padol už len jeden gól, keď na 3:0 upravoval Sudin.

Do druhého polčasu nastúpili Smoleničania s ďalšími tromi zmenami v zostave, obraz hry sa však zásadnejšie nezmenil. Už v úvodnej štvrťhodine sa Sudin dostal do štyroch prienikov, no zoči-voči brankárovi ani raz neuspel. Nečakane tak udrelo na opačnej strane, keď Doľany využili nedorozumenie medzi mladým brankárom Maštalírom, ktorý v prestávke vymenil Kvapila, a stopérom Zvolenským a znížili na 1:3. 

Smolenické áčko však odpovedalo takmer okamžite, náskok OŠK už o tri minúty znova zvýšil T. Štibraný a o ďalšie tri sa to konečne podarilo opäť aj Sudinovi. Defenzíva Smoleničanov fungovala spoľahlivo, Doľany sa k ohrozeniu Maštalíra prakticky nedostávali a mladý brankár sa tak trochu zahrial snáď len raz. V záverečnej desaťminútovke mohlo áčko OŠK svoju výhru ešte výrazne prikrášliť, šance Sudina, Boledoviča, Panáka, Štibraného i striedajúceho Petráša ale zostali nevyužité.

Hoci konečné skóre mohlo byť výrazne vyššie, naši muži si pripísali proti účastníkovi 6. ligy cenný triumf v pomere 5:1. Trénera Romana Čavojského a hŕstku fanúšikov, ktorým touto cestou ďakujeme za účasť na zápase, navyše potešili v mrazivom počasí nielen nasadením, ale aj hrou.

V nasledujúcom zápase sa smolenické áčko predstaví už túto sobotu 3. marca od 11:00 na trávniku domáceho Senca.

Zimná príprava muži
OŠK Smolenice – FK Cinemax Doľany 5:1
Góly OŠK: 4. Jurovatý, 19. Kollarovič, 45. a 71. Sudin, 68. T. Štibraný – 65. gól Doľany

OŠK: P. Kvapil (46. K. Maštalír) – T. Andelek, A. Zvolenský, L. Nídel (20. A. Lančarič), M. Panák – P. Benca, A. Jurovatý (46. A. Jurica) – M. Sudin, T. Štibraný, J. Brázdovič (46. P. Boledovič) – E. Kollarovič (70. J. Petráš)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”55″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]