VIDEO Víťazný jarný štart dorastu, žiaci nezvládli druhý polčas

Kým muži a prípravkári na svoj prvý jarný súťažný zápas ešte stále čakajú, k žiakom, ktorí odohrali už svoj druhý, sa pridali už aj dorastenci.

Prípravka ukončila zimnú prípravu

Prípravný zápas
24.3. OŠK Smolenice – TJ Iskra Horné Orešany 1:3

Žiaci v dolnej polovici tabuľky, Kvapil: Máme na viac

Smolenickí žiaci ukončili jeseň na desiatej priečke štrnásťčlennej tabuľky, keď z 13 duelov nazbierali 16 bodov za 5 výhier, jednu remízu a 7 prehier pri cekovom skóre 22:26. S týmto postavením nie je spokojný ani tréner tohto výberu Peter Kvapil: “Prvá polovica ročníka nedopadla z pohľadu tabuľkového postavenia podľa našich predstáv.”

Ten zároveň označil ako herne najvydarenejší zápas proti Bolerázu na neutrálnom ihrisku na Dobrej Vode, v ktorom Smoleničania zvíťazili 2:0 a aj výkony hráčov boli podľa jeho predstáv. Naopak najhorším bol duel so Sláviou Trnava, v ktorom sme najmä vplyvom neplnenia pokynov zo strany hráčov prehrali 0:2.

Za vyzdvihnutie stoja výkony krajných obrancov Patrika Kondrčka a Juraja Liptáka a samozrejme brankára Bruna Ondruša, ktorý je oporou tímu už niekoľko sezón.

K nim by sa však mali pridať aj ďalší. “Na jar je určite čo zlepšovať. Kvalite chalanov, ktorí sú v kádri, určite desiata priečka nezodpovedá a ak ju dokážeme ukázať aj na ihrisku, je v našich silách dotiahnuť sa aspoň na štvrté alebo piate miesto,” dodal Kvapil.

Jar odštartovali žiaci vysokým triumfom 4:0, tento víkend však na ihrisku favorizovaných Krakovian dokázali držať prijateľný výsledok len v prvom polčase, v ktorom inkasovali iba od Sedláka a úvode druhého dejstva, kedy sa presadil Lenický. Následne však v rozmedzí 49. a 60. minúty ťahali loptu zo svojej siete až štyrikrát a domov sa vracali s vysokou výhrou v pomere 0:6, ku ktorej prispel domáci Sedlák hetrikom.

4. liga Rubbex U15 ObFZ Trnava, 15. kolo
FK Krakovany U15 – OŠK Smolenice U15 6:0 (1:0)
Góly:
11., 56. a 57. Š. Sedlák, 39. M. Lenický, 49. S. Brezina, 60. N. Gogol
30 divákov

OŠK: Bruno Ondruš (C) – Timotej Krist, Ronald Poór, Juraj Lipták, Patrik Kondrček, Ivan Chmelík, Oliver Malacký, Adam Kadlec, Miroslav Pašek, Michal Uhlík, Pavol Lipták, Branislav Krchňák, Filip Kanich, Ľuboš Galgóci
Tréner: P. Kvapil

Dorastenecká “päťka” sľubuje dramatickú jar

V dorasteneckej 5. lige Západ sa črtá mimoriadne zaujímavá jar, po jeseni totiž päť tímov na čele tabuľky delili len dva body. Nechýbajú medzi nimi ani dorastenci OŠK, ktorí zo štvrtej priečky strácali na Sláviu Trnava, Rohov a Gbely (tie sa pred nás dostali po dodatočnej kontumácii ich posledného jesenného zápasu v Mokrom Háji, ktorý sa pôvodne skončil 4:4) jediný bod a o jeden bod viac získali v porovnaní s Kopánkou.

Veľkou oporou pri dosiahnutí tohto výsledku bol Július Greguš, ktorý sa postaral o 20 z 53 gólov nášho tímu, vďaka čomu s výrazným náskokom vedie tabuľku strelcov celej súťaže.

Úlohu favorita potvrdili naši dorastenci aj v úvodnom jarnom zápase, v ktorom privítali na vlastnom trávniku Rybky. V jesennom stretnutí zvíťazili vysoko 6:0, v odvete sa podobne vysoké víťazstvo vplyvom množstva nami zahodených šancí síce nezrodilo, no aj výsledok 3:2 stačil na trojbodový zápis a posun v tabuľke na priebežnú 3. priečku. Do streleckej listiny sa v našich farbách zapísali Vandák (1:0), Brázdovič (2:0) a Greguš (3:1).

5. liga Západ U19 ZsFZ, 15. kolo
OŠK Smolenice U19 – FC Rybky U19 3:2 (2:0)
Góly:
12. P. Vandák, 39. J. Brázdovič, 78. J. Greguš – 57. a 80. L. Petrúfka (2. z 11m)
ŽK: 64. P. Vandák (SMO)
55 divákov

OŠK: Daniel Fulajtár (46. Kristián Maštalír) – Patrik Kondrček (46. Róbert Jaraba), Lucas Poór, Adam Lančarič, Ivan Dubčák – Emanuel Schwarz, Boris Rangelov, Jozef Brázdovič, Richard Jaraba, Július Greguš (C) – Peter Vandák
Tréner: I. Sasko

Najnovšie články