VIDEO Pohárová púť mužov v Bestrent Cupe skončila vo štvrťfinále

Peter Vandák bol strelcom jediného nášho gólu proti Zavaru.

V konkurencii 60 tímov sa smolenické áčko prebojovalo v novej pohárovej súťaži s názvom Bestrent Cup až medzi osmičku najlepších a v štvrťfinále sa v boji o miestenku medzi top štvorku postavilo proti jednému z hlavných ašpirantov na postup do 5. ligy Zavaru.

Viac z hry i väčšie držanie lopty mali od úvodu hráči Zavara, no domáca defenzíva fungovala na výbornú a nepúšťala ich až na jednu či dve výnimky do výraznejších príležitostí. Naopak, po polhodine hry mohli favorizovaní hostia inkasovať, no zakončenie Brázdoviča po výbornej individuálnej akcii Vandáka skončilo len na brvne.

Postupové nádeje Smoleničanov narušil Zavar hneď po zmene strán. V 47. minúte Kvapil center z krídla vyrazil len pred seba a dobiehajúci Sudin zblízka rozvlnil sieť. Vyrovnať mohol Vandák, no jeho pokus vytlačil brankár hostí nad brvno. Udrieť mohlo na opačnej strane, Tandlmayerov pokus do siete nepustil Kvapil. Blízko gólu bol opäť aj Vandák, no po centri Dubčáka z voleja mieril mimo priestoru žrdí.

Do tretice to už ale smolenickému krídelníkovi vyšlo. Benca vybojoval loptu, Boledovič vysunul Žáka a po jeho spätnej prihrávke Vandák vyrovnal. Nerozhodný stav však vydržal len tri minúty, Bednár zbytočne vyvážal loptu a stratil ju, tá sa dostala k Tandlmayerovi, ktorý prehodil Kvapila a Dubčák si ju v snahe vykopnúť ju zrazil do vlastnej siete. V 85. minúte sa domáci dožadovali pokutového kopu za zákrok dvojice stopérov Zavara na Vandáka, píšťalka rozhodcu ale zostala nemá. Upokojiť hostí mohol o pár sekúnd neskôr Ďuriš, Kvapila však neprekonal. Definitívnu podobu výsledku dal v 5. minúte nadstaveného času Tandlmayer, ktorý využil vysoké postavenie Kvapila a oblúčikom z hranice šestnástky upravil na 3:1.

Z postupu do semifinále sa tak tešil Zavar, no naši muži sa za svoj výkon rozhodne hanbiť nemusia.

Bestrent Cup štvrťfinále
OŠK Smolenice – OŠK Zavar 1:3 (0:0)
Góly:
72. Vandák – 47. Sudin, 75. a 90. Tandlmayer
ŽK: 17. Benca, 45. Vandák, 70. Dubčák – 89. Sudin
100 divákov

Smolenice: Kvapil – Panák, Nídel, Bednár, Dubčák – Benca,
Jurica, Vandák, T. Štibraný (C) (60. Boledovič), Brázdovič –
Žák

                
                

Ďalšie výsledky štvrťfinále
Biely Kostol – Pavlice 4:3pk (2:1), 5:4 na pokutové kopy
Borovce – Sokolovce 2:3 (2:2)
Siladice – Dubovany 1:2pk (0:1), 6:7 na pokutové kopy