Muži proti najofenzívnejšiemu tímu súťaže

V 9. kole 7. ligy Swan ObFZ Trnava čaká na mužov Smoleníc netradične v sobotu od 14:30 mimoriadne náročný súper, na štadióne pod zámkom sa predstavia Brestovany.

S týmto klubom sme sa naposledy stretli v rámci 11. kola minulej nedokončenej sezóny, keď sa 20. októbra 2019 zrodila na našom trávniku remíza 1:1. V 13. minúte nás vtedy poslal do vedenia Dubčák, v 37. vyrovnával A. Zlatohlávek a tento stav sa už nezmenil aj napriek krátkej presilovke v závere, keď v 88. minúte putoval za urážku rozhodcu predčasne pod sprchy hosťujúci Šiška.

O kvalitách Brestovian v tomto ročníku svedčí fakt, že v doterajších ôsmich zápasoch vyhrali až šesťkrát a bez bodov zostali len v Dechticiach a Hrnčiarovciach, kde zhodne prehrali 1:3. Najofenzívnejší tím celej súťaže so skóre 35:10 a ziskom 18 bodov je aktuálne v tabuľke tretí.

Našim mužom patrí s 10 bodmi a skóre 14:19 ôsma priečka a na plný bodový zisk čakajú už päť zápasov, v ktorých dokázali len raz remizovať. Naposledy prehrali v Hrnčiarovciach 0:3.

Snahu hráčov OŠK pretrhnúť negatívnu šnúru a vrátiť sa na víťaznú vlnu ako v úvode ročníka, keď zvíťazili trikrát v rade a po 3. kole im patrila v tabuľke prvá pozícia, výrazne naštrbili viaceré absencie.

Do zápasu s Brestovanmi z rôznych dôvodov nezasiahnu viacerí hráči áčka, či dorastu, medzi nimi Kondrček, Poór, Boledovič, Jurica, Schwarz, Rangelov, L. Štibraný, Andelek, Škrabák , Taranda, Medvecký a Študenc a kvôli zraneniu bude naďalej chýbať aj Panák.

V základe sa tak po dlhšej dobe predstaví aj hrajúci tréner Tomáš Štibraný a na lavičke bude k dispozícii iba náhradný brankár Daniel Fulatár.

Zostava OŠK: Kvapil, Hodulík, Kollarovič, Klokner, Zvolenský, Vajsábel, Lančarič, Nídel, T. Štibraný, Vandák, na striedačke: Fulajtár