VIDEO Smolenická prípravka úspešná na turnaji v Trnave

V Mestskej športovej hale v Trnave sa počas niekoľkých dní stretlo celkovo 24 prípraviek, ktoré medzi sebou bojovali v šiestich štvorčlenných skupinách.

V každej z nich sa hralo systémom každý s každým 1×15 minút a podľa výsledkov sa určilo ich konečné poradie.

Pre priaznivcov OŠK Smolenice je skvelou správou, že k pätici Zavar, Horné Orešany, Dubovany, Kopánka a Modranka sa ako víťaz skupiny 3 pridali aj naši prípravkári.

OŠK Smolenice: Alexander Novák, Bruno Greguš, Lukáš Frimmer, Pavol Púchovský, Martin Kovarský, Daniel Janurík, Dominik Vosátko, Petra Viteková, Timotej Haberl, Vlastimil Uhlík, Marek Žák, Jakub Kovarský, Tomáš Pašek, Lukáš Mitas, Sebastian Herceg, Dávid Mucha. Tréner: Tomáš Habert.

3. skupina
Smolenice, Slávia Trnava, Šulekovo/Kľačany, Suchá nad Parnou

Smolenická prípravka odštartovala turnaj výhrou nad Suchou nad Parnou, o ktorú sa dvoma zásahmi postaral Martin Kovarský a jeden pridal Vosátko. Plný bodový zisk si Smolenice pripísali aj vo svojom druhom vystúpení, v ktorom jasne dominovali nad spojenou prípravkou Šulekovo/Kľačany a zvíťazili 7:2. Darilo sa opäť najmä M. Kovarskému, autorovi hetriku.

Záverečný duel so Sláviou Trnava mal dramatický priebeh. Slávisti mali v úvode viacero veľmi dobrých šancí, no brankár Alexander Novák bol pre OŠK rovnako ako počas celého turnaja veľkou oporou. Do hry sa stále viac dostávali aj naši chlapci a po zásahoch Martina a Jakuba Kovarských sa ujali vedenia 2:0. To si síce nakoniec neudržali, keď Pavlís dvoma gólmi vyrovnal, ani deľba bodov však už našu prípravku o celkový triumf v 3. skupine nepripravila.

Okrem prvého miesto tímu sa z víťazstva v súťaži kanonierov tešil so 6 zásahmi aj Martin Kovarský.

Výsledky
Smolenice – Suchá nad Parnou 3:1
Góly: M. Kovarský 2, Vosátko – Knapík

Šulekovo/Kľačany – Slávia Trnava 2:1
Góly: Domaracký 2 – Hamar

Slávia Trnava – Suchá nad Parnou 2:5
Góly: Hudeček, Pažitka – Gažovič, Dzama, Čambál, Lapšanský, Uhrínová

Šulekovo/Kľačany – Smolenice 2:7
Góly: Barčák 2 – M. Kovarský 3, Vosátko, Mucha, Haberl

Slávia Trnava – Smolenice 2:2
Góly: Pavlís 2 – M. Kovarský, J, Kovarský

Suchá nad Parnou – Šulekovo/Kľačany 0:3
Góly: Polakovič 3

Tabuľka
1. Smolenice 12:5 7 bodov
2. Šulekovo 7:8 6
3. Suchá nad Parnou 6:8 3
4. Slávia Trnava 5:9 1