Smolenice – Špačince 3:1 (0:0)

Z á p a s   k o l a

Smolenice – Špačince 3:1 (0:0)

Aj v Smoleniciach sa hralo za veľkých horúčav. Napriek tomu si cestu na štadión našlo okolo 250 divákov, ktorí boli po prestávke už hladní po futbale. Boli zvedaví najmä na domáci celok, ktorý naposledy bodoval 4.mája doma proti Kľačanom po výsledku 1:1. Pred zápasom však mužstvo nemalo nejakú špeciálnu prípravu: „Špeciálna príprava nebola. Chlapci sa ako kolektív dávajú ešte dokopy,“ hovorí podpredseda TJ Chemolak Smolenice Ivan Dubčák.

Na obidvoch stranách sa hral otvorený futbal. V bojovnom zápase v prvej polovici hry gól nepadol. Tím spod Smolenického zámku by síce na šance zvíťazil 4:3, ale aj tak bol dôvod na obavy. Veď domáci aj v minulej sezóne dokázali hrať v prvých polčasoch vyrovnanú partiu, ale keď ako prví inkasovali, tak sa im už ťažko vyrovnávalo. Po výmene strán sa presne tento scenár napĺňal, keď hosťujúci Chrvala po štandardke otvoril skóre zápasu a začínali sa vracať spomienky na skončenú sezónu: „Bolo to také, ale tá partia sa podržala a dokázali, že jeden gól nič neznamená. Po krásnom vyrovnávajúcom góle Lukáša Kašu, ktorý bol pekný. Zo štandardky, až skoro od rohovej zástavky, to trafil výborne. Chlapcov to toľko nabudilo, že prišiel náš druhý gól po hlavičke Lukáša Nídela po rohovom kope a potom sme si to už ustrážili,“ opisuje zápas Dubčák.

Hostia mali rovnako šance na skórovanie, ale nastrelili konštrukciu brány a raz museli obrancovia zo Smoleníc ratovať priamo na bránkovej čiare. Definitívnou bodkou bol tretí gól domácich, ktorým si poistili víťazstvom nad neľahkým súperom.

Góly: 59., 80. Kaša, 65. Nídel – 52. Chrvala.

ŽK: 59. Nídel – 58. Kubiš, 250 divákov.

SMOLENICE: Kvapil – Tománek, Lopatka, Kaša, Sabo, Boledovič, Nídel (K), Babinec, Dedáček, Štibraný, Jánošík (Stano, Sloboda, Mišo).

ŠPAČINCE: Gebauer – M. Dobrovodský, Izakovič, Hajšo, Chrvala, L. Dobrovodský (K), P. Kubiš, Horváth, Zárecký, J. Chudý, M. Slovák (M. Gajarský, Mi. Púchly).

Rozhodoval Šarvaic.

Pridaj komentár