Dorast v Bučanoch. Potešila účasť, výsledok ale sklamal

V úvodnom prípravnom zápase dorastencov sa zrodila vysoká prehra.

V úvode duelu ale nič nenasvedčovalo tomu, že by naši dorastenci mali odchádzať z trávnika s takým prídelom. V 20. minúte sa mladíci OŠK ujali vedenia a až po tomto zásahu sa domáci výraznejšie dostali na našu polovičku, no hneď sa aj gólovo presadili. Po dobre zahranom rohu sme znova vyhrávali, na zas len na krátko, keď po siedmich minútach od inkasovaného gólu domáci opäť skóre vyrovnali. Slabší výkon obrany a brankára počas nasledujúci 12 minút nás ale dostal do výrazne nevýhodného stavu 5:2, čo už bol pre chlapcov neprekonateľný rozdiel, ktorý hlavne v hlavách až do konca zápasu neprekonali a inkasovali ešte štyrikrát. Našťastie, presadiť sa podarilo dva razy aj našim dorastencom a tak z toho bol nakoniec výsledok 9:4.

Prípravný zápas dorast
Bučany-Malženice – OŠK Smolenice 9:4 (5:2)
Góly OŠK: Rangelov 2, Brázdovič, Žák

OŠK: Jelenek- Tešlár, Kitta, Bezúch, Hirner, Brázdovič, Greguš, Rangelov, Hodulík, Žák, Sloboda; náhradníci: Remenár, Antonín, Uhlík, Dubčák, Cmieľ

“Pred začiatkom novej futbalovej sezóny sme v sobotu odohrali náš prvý prípravný zápas v Bučanoch s víťazom 6. ligy Bučanmi-Malženice. Do hry sa zapojilo až 16 hráčov vrátane nových členov, ktorí sa mohli v tomto zápase ukázať,” začal svoje hodnotenie duelu tréner dorastu OŠK Smolenice Igor Sasko a pokračoval:

“Začiatok duelu zodpovedal našim predstavám, no postupom času sa naše individuálne chyby odzrkadlili na výsledku, keď sme už v 24. minúte prehrávali 5:2. Celý tím sa musí postupne zohrať a spolu s novými hráčmi si zvyknúť na systém hry, ktorý spolu s asistentom trénera skúšame aplikovať aj v tréningových procesoch. Vyžaduje si to však zodpovednosť, disciplínu a väčšiu účasť hráčov aj na tréningoch.

Treba priznať, že konečný výsledok zápasu 9:4 zodpovedá nášmu prejavu na ihrisku. Štyri góly v sieti súpera boli ale výsledkom futbalových akcií našich hráčov, na čom sa dá stavať.

Bol by som rád, ak by sme sa v takomto hojnom počte stretávali spolu aj na budúcich prípravných zápasoch a samozrejme aj na tréningoch. Máme ešte stále čo zlepšovať.”