Žiaci po prehre s lídrom predviedli skvelý obrat v Trakoviciach

Úvodné dva zápasy jarnej časti majú za sebou žiaci OŠK Smolenice. Po domácom stretnutí so suverénnym lídrom súťaže sa predstavili v 15. kole na trávniku Trakovíc.

NA CÍFER NESTAČILI, NO prehrali SO CŤOU

Žiakov OŠK Smolenice v úvodnom jarnom kole čakal súper z kategórie najťažších. Líder tabuľky Cífer totiž v jesennej časti nestratil ani bod a kým kontá súperov zaťažil až 91 gólmi, z vlastnej siete nevyťahoval loptu ani raz. V úvodnom meraní síl s týmto tímom prehrali naši chlapci na jeho ihrisku 5:0.

V odvete nevyšiel žiakom najmä prvý polčas, ktorý po dvoch góloch D. Sagana a jednom J. Kovačiča prehrali rozdielom triedy.

Po prestávke už inkasovali iba raz, keď sa presadil M. Ondruška a hoci nakoniec ťahali za kratší koniec, proti mimoriadne kvalitnému súperovi dosiahli prijateľný výsledok.

4. liga RUBBEX žiaci U15 ObFZ Trnava, 14. kolo
OŠK Smolenice – ŠK Cífer 1929 0:4 (0:3)
Góly: 9. a 30. D. Sagan, 42. J. Kovačič, 61. M. Ondruška
ŽK: I. Dubčak (OŠK)

OŠK: Marcel Belanský, Adam Kadlec, Patrik Kondrček, Ivan Dubčák (C), David Novák (62. Gabriel Hlavatý), Juraj Lipták, Boris Rangelov, Emanuel Schwartz, Adam Birošík, Filip Škrabák

Prvá jarná výhra

V 15. kole cestovali naši žiaci na trávnik Trakovíc, ktoré v jesennej časti doma zdolali 4:0, no začiatok odvety im vôbec nevyšiel, keď už po pár sekundách inkasovali od A. Tanáča. Ani rýchly gól však našich chlapcov nepoložil a už o 11 minút vyrovnali P. Kondrčekom. V 27. minúte bolo ešte veselšie, keď Smolenice po prvý raz v zápase dostal do vedenia A. Lančarič a po pár sekundách zdvíhali naši žiaci ruky nad hlavu opäť, do streleckej listiny sa zapísal A. Birošík.

Aj po prestávke boli Smoleničania pri streleckej chuti, v 53. minúte zvyšoval náš náskok už na tri góly svojim druhým zásahom v stretnutí A. Lančarič a konečnú podobu výsledku na 1:5 dal v závere striedajúci A. Kadlec.

Vďaka plnému bodovému zisku odrazili naši žiaci útok trnavskej Slávie, ktorá si doma poradila s Dolnou Krupou a v tabuľke zostávajú štvrtí so šesťbodovou stratou na tretí Boleráz a osembodovou na Zeleneč.

Náskok lídra súťaže z Cífera, ktorý zavŕšil vďaka výhre nad Krakovanmi stovku gólov v sieťach súperov, no zároveň po prvý raz v sezóne inkasoval, je 17-bodový.

4. liga RUBBEX žiaci U15 ObFZ Trnava, 15. kolo
TJ Družstevník Trakovice – OŠK Smolenice 1:5 (1:3)
Góly: 1. A. Tanáč – 12. P. Kondrček, 27. a 53. A. Lančarič, 28. A. Birošík, 67. A. Kadlec

OŠK: Bruno Ondruš, Ivan Dubčák (C), Adam Lančarič, Boris Rangelov, Filip Škrabák, Emanuel Schwarz, Lucas Poór, Michal Uhlík (52. Adam Kadlec), Marcel Belanský (50. Roland Poór), Patrik Kondrček, Adam Birošík