Áčko s novým trénerom, OŠK povedie Roman Čavojský

To, o čom sa začalo šepkať po zápase našich mužov na ihrisku v Bukovej, sa udialo skôr, ako sa očakávalo.

Ešte pred skončením jesennej časti došlo k zmene na trénerskom poste, keď doterajšieho kouča Branislava Bobkoviča vystriedal jeden z jeho zverencov Roman Čavojský.
 

Po posune na čelo tabuľky tri zápasy bez výhry

Naše áčko, ktoré sa netají postupovými ambíciami, malo výborný vstup do sezóny, keď postupne zdolalo doma Vlčkovce 2:1, vonku Dolné Dubové 6:3 a opäť na svojom štadióne Lovčice 4:2. Následne však prehralo v Bíňovciach 3:5 a doma v závere prišlo o výhru nad Sláviou Trnava.

Po “povinnom” víťazstve v Dlhej 3:1 si poradilo v šlágri kola doma s lídrom tabuľky Opojom a vystriedalo ho na čele ligového pelotónu, odvtedy však v troch zápasoch nezaknihovalo trojbodový zisk ani raz.

Všetko naštartoval zápas v Bukovej, ktorý pripomenul minulosezónny duel, kde rovnako inkasovali za prvý polčas až päťkrát. V tomto prípade však naši muži dokázali v druhom dejstve vyrovnať na konečných 5:5. 

Nasledovala domáca prehra so Slovenskou Novou Vsou 1:2 a počas minulého víkendu remíza 2:2 vo Vlčkovciach, kde muži OŠK prehrávali po prvom polčase 0:2.
 

Zavážila zaneprázdnenosť i výsledky

Aj to naštartovalo funkcionárov OŠK k tomu, aby pristúpili k zmene ešte pred zimnou prestávkou. “K zmene trénera prišlo z dôvodu zaneprázdnenosti Braňa Bobkoviča, ktorý sa venuje trénovaniu aj v FK Skalica. Závažili však aj výkony a výsledky A mužstva v posledných zápasoch a preto sme sa aj so súhlasom doterajšieho trénera rozhodli k tomuto kroku už teraz,” prezradil prezident OŠK Smolenice Martin Hodulík a pokračoval: 

“Úlohou výkonného výboru je nachádzať tie najlepšie riešenia, ktoré posunú náš klub dopredu. Myslíme si, že Roman Čavojský skrýva v sebe potenciál skúseného hráča a do budúcnosti aj trénera. Vie ľudí nadchnúť svojím entuziazmom, hráčskym zápalom a skúsenosťami a zároveň vie klubu pomôcť svojimi kontaktmi. Dúfam, že aj kabína áčka ako celok bude naše rozhodnutie rešpektovať. Pevne verím, že vytvoríme partiu, ktorá túto sezónu úspešne ukončí na postupovom mieste.”
 

Vrátiť Smolenice tam, kam patria

Nový tréner Roman Čavojský sa do kabíny OŠK vrátil ako hráč v odvetnej časti minulej sezóny, v ktorej mal svojimi skúsenosťami dopomôcť k napredovaniu novotvoriaceho sa tímu. Teraz bude mať tento bývalý hráč Smoleníc, Spartaka Trnava, Jaslovských Bohuníc, Senca, Šale, Michaloviec, Nowého Sączu, Svidníka, Ružinej, Lučenca, Skalice, Moravian nad Váhom, Mokrého Hája, či Radimova možnosť riadiť ho ako šéf lavičky.

“Prednedávnom ma oslovil prezident OŠK pán Hodulík a nechal mi čas na rozmyslenie. Po pár dňoch som mu zavolal, že to beriem. Na to, prečo som to prijal, je jednoduchá odpoveď – som rodák zo Smoleníc, kde som aj futbalovo vyrastal a chcel by som sa klubu takto odvďačiť,” povedal Čavojský.

“Beriem to ako ďalšiu výzvu do života a nie je to pre mňa ako krátkodobá záležitosť. Chcem, aby sme spoločne vytvorili opäť silné futbalové Smolenice. Zmeniť chcem len jednu vec a tou je vytvoriť jednoliaty celok, ktorý pôjde za svojim cieľom. V Smoleniciach je dosť futbalistov, s ktorými môžeme vytvoriť silný tím a vrátiť Smolenice tam, kam patria! Chcel by som chlapcom odovzdať to, čo som sa pri futbale naučil.” 

To, ako sa bude novému trénerovi Smoleníc dariť tieto ciele napĺňať, môže viac napovedať už víkendové stretnutie našich mužov, ktoré sa namiesto domáceho štadióna odohrá kvôli šetreniu ihriska v Dolnom Dubovom. Duel je na programe v nedeľu o 14:30.