Muži v Bestrent Cupe neuspeli

Po prvý raz v histórii Bestrent Cupu ObFZ Trnava skončilo áčko Smoleníc svoju púť už v úvodnom kole.

Po tom, čo sa v prvom ročníku tejto pohárovej súťaže prebojovalo v konkurencii šesťdesiatky tímov až medzi osmičku najlepších a minulý rok postúpilo do 2. kola, tentoraz končí hneď na svojej prvej prekážke.

Tou bol v Dechticiach domáci TJ Družstevník, ktorý sa ujal vedenia už v 6. minúte, keď sa až príliš ľahko preštrikoval cez štvoricu našich hráčov Cmero a loptu umiestnil k žrdi.

V nasledujúcich minútach sa šance striedali na oboch stranách. Domáci ťahali svoje útoky najmä po krídlach, no naša defenzíva dokázala centrované lopty odvracať. O najväčšie ohrozenie Kvapilovej bránky sa tak postaral jeden z domácich stopérov, ktorý sa vybral na výlet a jeho zakončenie zvnútra šestnástky zastavil až náš brankár, no ešte bližšie ku gólu bol Peter Boledovič, ktorého malá domov na nerovnom teréne preskočila Kvapilovu nohu, no zastavila sa, našťastie, na žrdi.

Šancí na skórovanie mali však viac ako dosť aj naši muži, minimálne vyrovnať mohli Kollarovič, Taranda, Hodulík aj Medvecký. Ani jeden z nich však neuspel a do kabín sa šlo za stavu 1:0.

Napriek tomu, že na súpiske nášho tímu pre tento zápas bolo len desať hráčov A-tímu vrátane náhradného brankára, ktorých museli doplniť piati dorastenci, vstupovali Smoleničania do druhého polčasu s cieľom zabojovať o miestenku do ďalšieho kola.

Rovnako ako v úvode prvého dejstva aj na začiatku toho druhého sa ale dopustili chyby, Lukáš Nídel nepresnou prihrávkou ponúkol šancu Cmerovi a ten sa opäť nemýlil. Šancu na zdramatizovanie stretnutia mal po faule na Erika Kollaroviča Andrej Jurica, no jeho pokus z bieleho bodu domáci brankár Zemko zneškodnil.

Trest za to prišiel v 58. minúte, keď po rýchlom protiútoku zvýšil na 3:0 Maška a o sedem minút sa domáci tešili znova, keď Hodulík pustil po rohu do zakončenia obrancu Slivu, ktorý to z prvej na zadnej žrdi trafil nechytateľne. Smoleničania sa v druhom dejstve do zakončenia dostávali menej, no keď sa im to aj podarilo, chýbala im presnosť, či razancia a častokrát sa namiesto ohrozenia brány pokúšali akciu ešte vyšperkovať zbytočnou prihrávkou.

Sieť sa tak opäť vlnila na opačnej strane, keď po ďalšej štandardke zostal na hranici šestnástky nekrytý Prvý a jeho gól bol v podaní domácich už piaty. Kozmetickú úpravu výsledku zabezpečil v záverečných sekundách Hodulík, ktorý po ofsajdom zaváňajúcej situácii pri sóle na bránu nezaváhal.

Pohárová cesta Smoleníc sa tak pri štarte nového súťažného ročníka skončila skôr, ako sa poriadne začala a muži OŠK sa tak naplno budú môcť sústrediť na svoje výkony v ligových zápoleniach.

Bestrent Cup, 1. kolo
TJ Družstevník Dechtice – OŠK Smolenice 5:1 (1:0)

Góly: 6. a 48. F. Cmero, 58. R. Maška, 65. E. Sliva, 75. M. Prvý – 89. P. M. Hodulík

OŠK: Peter Kvapil – Lukáš Nídel, Martin Panák, Lucas Poór, Peter Boledovič (46. Adam Lančarič) – Andrej Jurica, Emanuel Schwarz (46. Boris Rangelov), Jakub Taranda, Patrik Martin Hodulík, Timotej Medvecký – Erik Kollarovič
Ďalší náhradníci: Daniel Fulajtár, Tomáš Štibraný

Konečný výsledok je z pohľadu predvedenej hry síce krutý, rozdiel medzi tímami nebol štvorgólový, napriek tomu treba uznať kvalitu súpera, ktorý postúpil ďalej zaslúžene. Príležitosť oplatiť mu to budeme mať 19. septembra, kedy sa v rámci 6. kola 7. ligy Swan ObFZ Trnava predstavíme opäť na jeho ihrisku.

Už túto nedeľu 16. augusta od 17:00 čaká na mužov Smoleníc premiéra aj v ligovej súťaži, keď na štadióne pod zámkom privítajú Dolnú Krupú. V minulej sezóne sme sa s ňou kvôli predčasnému ukončeniu súťaže stretli len raz, rovnako na ihrisku v Smoleniciach, kde naše áčko triumfovalo po hetriku Tomáša Štibraného, dvoch góloch Martina Študenca a jednom Lukáša Nídla a Petra Vandáka suverénne 7:2.