Prinesie súboj s Hnčiarovcami opäť gólovú prestrelku?

Muži OŠK Smolenice sa v nedeľu 4. októbra od 14:30 predstavia v rámci 8. kola 7. ligy Swan ObFZ Tnava na trávniku Rapidu Hrnčiarovce nad Parnou. Kvôli aktuálnym opatreniam proti COVID-19 bez divákov.

S týmto súperom sa naše áčko naposledy stretlo v auguste 2019, keď si v 2. kole minulého ročníka súťaže zmerali sily na štadióne pod zámkom. Duel priniesol divokú prestrelku, v ktorej skóre otvoril už v 7. minúte hosťujúci Holovič. Odpoveď našich mužov prišla po zmene strán, keď najskôr v 65. minúte Tomáš Štibraný vyrovnal a o jedenásť minút nás Jurica dostal po prvý raz do vedenia. V 83. a 85. minúte ale naklonili misky váh na stranu hostí Palkovič a Holovič a zdalo sa, že zostaneme bez bodov. V dramatickom závere sa však v 88. minúte presadil znova T. Štibraný a v 90. zariadil Jurica rovnako svojim druhým gólom v zápase tri body pre Smolenice.

Z pohľadu tabuľky budú v dnešnom stretnutí favoritmi domáci. Tí v siedmich doterajších zápasoch až päťkrát vyhrali, raz remizovali a nestačili len na Kátlovce. S 12 bodmi a skóre 19:10 im aktuálne patrí tretia priečka, no líder z Kátloviec, ktorý má o dva body viac, už svoj zápas v tomto kole odohral.

Naši muži zatiaľ márne hľadajú stratenú formu z úvodu ročníka. Po troch kolách boli bez straty bodu prví, v nasledujúcich štyroch zápasoch si ale pripísali len jediný a v minulom kole dokonca doma utŕžili výprask 2:5 od Košolnej, ktorá dovtedy nemala na konte ani bod. Vplyvom týchto výsledkov sa OŠK prepadlo so skóre 14:16 a 10 bodmi až na deviate miesto.

Smoleničania sa tak potrebujú konečne reštartovať, no stojí proti nim mimoriadne náročný súper. Do zápasu navyše nastúpia bez autora jedného z minulotýždňových zásahov Petra Vandáka, chýbať bude opäť aj Andrej Jurica a v obrane sa nepredstaví ani Martin Panák, ktorý sa v zápase proti Košolnej zranil. Naopak potešujúcou správou je, že do obrannej formácie sa vrátil Lukáš Nídel, ktorý vynechal minulý zápas. K dispozícii hrajúcemu trénerovi Tomášovi Štibranému bude opäť aj viacero dorastencov.

Zostava OŠK: Kvapil – Lančarič, Klokner, Zvolenský, Nídel – Hodulík, Taranda, L. Štibraný, Vajsábel, – Kollarovič, Študenc; na striedačke: Fulajtár, T. Štibraný, Poór, Rangelov, Škrabák