Muži Smoleníc pokračujú v úspešnej príprave, Naháču nadelili poltucet

IMG_0766

Po víťazstve na turnaji v Bukovej pokračoval A-tím OŠK Smolenice v príprave na novú sezónu zápasom na trávniku Naháča.

Smoleničania nastúpili proti účastníkovi 7. ligy od úvodu s jasným cieľom zvíťaziť a tomu zodpovedala aj hra na trávniku. Rýchle kombinácie medzi hráčmi OŠK vo všetkých formáciách robili domácim nemalé problémy a to sa postupne prejavovalo aj na skóre. Po veľmi dobrej rozohrávke a kvalitnej finálnej prihrávke sa individuálne presadili Sudín a Žák, svoju skvelú kopaciu techniku premenil na krásne góly z priamych kopov Tomáš Štibraný. Defenzíva OŠK fungovala spoľahlivo a tak sa domáci k bránke Smoleníc dostávali len ojedinele. Hráči Naháča skúšali šťastie zväčša len spoza pokutového územia a čo sa aj dostalo k bránke, gólman OŠK Kvapil bez problémov kryl.

IMG_0841

Do druhého dejstva tak domáci nastupovali so štvorgólovým mankom, čomu podmienili aj svoju hru. Stále viac a vo väčšom počte sa preto začali tlačiť pred bránu OŠK s cieľom s výsledkom ešte niečo urobiť. Aj keď si na rozdiel od prvého polčasu už dokázali vypracovať nebezpečnejšie príležitosti, z gólu sa opäť tešili Smoleničania, keď Tomáš Štibraný znova z priameho kopu predviedol svoju pravačku. Zhruba v polovici druhého dejstva sa predsa dočkali aj domáci, napriek viacerým súbojom zaváňajúcim ofenzívnymi faulami nechal rozhodca pokračovať v hre a Kvapil bol proti zakončeniu zvnútra šestnástky bezmocný. Posledné slovo ale predsa patrilo hráčom OŠK, ktorí svoju dobrú hru v tomto stretnutí nakoniec premenili na poltucet v sieti Naháča.

IMG_0793

V drese Smoleníc si futbal v kategórii mužov opäť vyskúšalo aj niekoľko dorastencov, vydarenú skúšku absolvovala aj možná posila tímu Ondrej Beleš, o ktorého angažovaní sa rozhodne v najbližších dňoch.

Prípravný zápas, muži
ŠK Naháč – OŠK Smolenice 1:6 (0:4)
Góly: T. Štibraný 3, Sudín 2, Žák

OŠK: Kvapil – Panák, Nídel, Černuško, Kondrček – Hrkeľ, Beleš, Andelek – Žák, T. Štibraný, Sudín; náhradník: Mareček

IMG_0846

“Na tento zápas sme už cestovali s tímom, ktorý by mal nastupovať počas jesene na majstrovské zápasy. Mali sme na striedanie len jedného hráča a tak mal každý dostatok času dosýta si zahrať,” zhodnotil stretnutie tréner A-tímu Smoleníc Branislav Bobkovič a dodal: “Naša hra sa približuje k mojim predstavám a po zlepšení kondície to bude veľmi dobré. Výsledok 1:6 potvrdzuje našu hernú prevahu a futbalovosť.”