Tohtosezónna premiéra A-tímu priniesla triumf na turnaji v Bukovej

IMG_0743

Účastníkmi 17. ročníka Turnaja o pohár starostu obce Buková boli okrem domáceho FK TJ Družstevník aj Slovan Prievaly, TJ Sokol Trstín aj futbalisti OŠK Smolenice.

 

V boji o finále proti Trstínu

Vstup do semifinálového zápasu hráčom Smoleníc, ktoré nastúpili aj s niekoľkými novými a staronovými hráčmi, nevyšiel, keď už po zhruba dvadsiatich minútach prehrávali 0:2. Následne sa však Smoleničania dostávali stále viac do hry, vypracovali si niekoľko dobrých príležitostí, no do prestávky sa tešili len raz, keď loptu za chrbát brankára Trstína poslal Sudín. Po nej pokračoval OŠK v aktívnej kombinačnej hre, čoho výsledkom bol obrat, o ktorý sa postarali Nídel a Ježík. Duel smerujúci k víťazstvu Smoleničanov nakoniec priniesol remízu, keď hlavný arbiter na prekvapenie oboch mužstiev odpískal pár sekúnd pred záverečným hvizdom pokutový kop, z ktorého Trstín vyrovnal. V penaltovej lotérii však boli úspešnejší predsa hráči OŠK, ktorí na rozdiel od Trstína nezaváhali ani raz.

Semifinále
FK TJ Družstevník Buková – Slovan Prievaly 5:0

OŠK Smolenice – TJ Sokol Trstín 4:3pk (1:2)
Góly OŠK: Marek Sudín, Lukáš Nídel, Anton Ježík
Pokutové kopy za OŠK (kopali sa tri série) premenili: Milan Labanič, Tomáš Štibraný a Štefan Kondrček

 

Vo finále proti domácim

V boji o celkový triumf narazili Smolenice na domácu Bukovú. Prvý polčas sa niesol v réžii hráčov OŠK, ktorí si vypracovali viacero po góle volajúcich šancí, no dočkali sa len jedného, keď sa krásnou strelou spoza šestnástky predviedol Černuško. Aj po prestávke zostali viaceré príležitosti hráčov OŠK bez gólového efektu a tak sa stále viac do zakončenia tlačili domáci, ktorým nezostávalo nič iné, iba vsadiť na ofenzívu. Svoju hru stiahli na troch obrancov a naopak dopredu postavili trojicu útočníkov, čoho výsledkom bolo niekoľko závarov pred bránkou OŠK, defenzíva Smoleničanov však pracovala veľmi dobre. Stupňujúci tlak Bukovej uťal dôrazný Sudín, ktorý sa pretlačil do zakončenia a svojim druhým zásahom na turnaji potvrdil víťazstvo Smoleníc na turnaji.

O 3. miesto
TJ Sokol Trstín – Slovan Prievaly 4:3

Finále
FK TJ Družstevník Buková – OŠK Smolenice 0:2 (0:1)
Góly OŠK: Alan Černuško, Marek Sudín

 

“Turnaj splnil všetko, čo som si ako tréner a člen nového výkonného výboru klubu prial. Chlapci si schuti zahrali a našu letnú prípravu na novú sezónu sme navyše zahájili turnajovým triumfom,” zhodnotil tréner A-tímu OŠK Smolenice Branislav Bobkovič.

“V novej sezóne si všetci v klube želáme viac futbalu a radosti z neho, čo veríme prinesie aj viac stretnutí obyvateľov obce na našom štadióne nielen pri športových, ale aj spoločenských udalostiach,” dodal Bobkovič.

Hráči OŠK Smolenice na turnaji
Brankár: Peter Kvapil
Obrana: Štefan Kondrček, Lukáš Nídel, Martin Panák, Lukáš Štibraný, Milan Labanič
Stred: Lukáš Hrkeľ, Sebastian Greguš, Tibor Andelek, Erik Švorčík, Alan Černuško, Tomáš Štibraný, Braňo Cmieľ, Anton Ježík, Erik Janurík
Útok: Marek Sudín