V Modranke v šlágri obrat po vylúčení

Dohrávané stretnutie 1. kola 8. ligy Select ObFZ Trnava prinieslo súboj tímov s ambíciou zabojovať o postup do vyššej súťaže.

Domáca Modranka, bývalý účastník 4. ligy, ktorej A-tím sa vrátil do súťažného kolotoča po ročnej odmlke, začala svoju premiérovú sezónu v 8. lige fantasticky. Po výhre 0:10 v Bukovej rovnaký výsledok zopakovala aj v domácom súboji so Sláviou Trnava a po dvoch kolách tak mala na konte plný počet bodov a skóre 20:0! Gólovo sa v týchto stretnutiach darilo najmä trojici Rakický, Gergely a Martinus, keď prví dvaja prekonali brankárov súperov šesťkrát, treté menovaný pridal štyri zásahy.Hráči ŠK privítali tentoraz na svojom trávniku tím zo Smoleníc, ktorý po minuloročnom vyradení zo 7. ligy a letnom znovuskladaní tímu odštartoval v novej súťaži domácou prehrou s Bíňovcami (0:2), ktorú však odčinil hneď v ďalšom kole vysokým víťazstvom 5:2 nad dovtedy neporazeným lídrom tabuľky Dolným Dubovým.

Vzájomný súboj týchto klubov, ktoré by sa chceli pobiť o postup zo súťaže, tak sľuboval zaujímavý duel. A potvrdilo sa to aj na ihrisku. Hostia sa prezentovali odvážnym dojmom a už v 15. minúte sa dočkali odmeny, keď jednu z ich viacerých pekných kombinačných akcií v tomto zápase premenil na otvárací gól Marek Sudin. V 34. minúte však po opakovanom faule na Nídla neudržal nervy práve faulovaný hráč Smoleníc a napriek tomu, že rozhodca nedovolený zákrok odpískal, neodpustil si niekoľko nevyberaných poznámok, za čo uvidel žltú kartu. Keď v záverečných sekundách prvého dejstva práve stopér OŠK zahral rukou, uvidel aj druhú a následne červenú a hostia tak nastupovali do druhého dejstva oslabení.

Smoleničania boli nútení preskupiť rady, no tesný náskok udržali po návrate z kabín len desať minút, keď si nepostrážili vo svojom pokutovom území Rakického a ten po centri a hlavičke vyrovnal. O štvrťhodinu neskôr predviedli domáci akciu ako cez kopirák a Rakický ich poslal po prvý raz do vedenia. Aj v nasledujúcich minútach sa Modranka tlačila do zakončenia, no defenzíva Smoleníc dokázala jej výpady eliminovať. Keď sa aj domáci dostali za ňu, situáciu vyriešil spoľahlivý brankár OŠK Kvapil, ktorý zmaril včasným vybehnutím dve gólové šance Modranky. Veľmi dobrý futbal sa hral až do záverečného hvizdu, skóre sa však už nemenilo a Modranka sa po tesnom triumfe posunula bez straty bodu do čela tabuľky. Krst nových dresov hosťom naopak nevyšiel.

Branislav Bobkovič, tréner OŠK Smolenice: “Z našej strany to bol v oboch polčasoch výborný futbal. Viedli sme po veľmi peknej akcii gólom Mareka Sudina. Po dvoch fauloch na Nídla odpískal rozhodca na neho faul, no Lukáš si napriek tomu nedal pozor na ústa. My sme síce zahrávali loptu za faul, no on zbytočne dostal žltú kartu. Keď o necelú štvrťhodinu neúmyselne zahral vo výskoku rukou a videl druhú žltú a automaticky červenú, museli sme zmeniť postavenie. 

Až do prvého inkasovaného gólu to bol z našej strany zodpovedný a oddretý výkon. Druhý gól padol navlas rovnako ako prvý, po centri do voľného priestoru na našej ľavej strane päťky nechala naša dvojica Andelek a Lukáš Štibraný aj druhýkrát hlavičkovať najnebezpečnejšieho domáceho hráča Rakického. Domáci sa tlačili do zakončenie, no naši chalani veľmi dobre zabezpečovali a vzájomne sa križovali a nedovoľovali im vystreliť. Keď sa im aj našu obranu podarilo prekonať, svoje miesto si zastal veľmi dobre chytajúci Kvapil, ktorý svojím včasným vybehnutím zmaril dve gólové šance.

Až do konca sa hral futbal vo vysokom tempe, diváci museli byť spokojný. Škoda len, že nám toto stretnutie neskutočne pokazil rozhodca. Na neho sa ale nemôžeme vyhovárať, oba góly padli po našich veľkých chybách.”