Dorastenci sú štvrtoligoví! Premiéra ich čaká už tento víkend

Smolenická U19ka v minulej sezóne napokon v 5. lige U19 Juh ZsFZ prvú priečku tabuľky neobsadila, napriek tomu sa v novom ročníku predstaví o súťaž vyššie a zahrá si 4. ligu U19 Severozápad ZsFZ.

Ako vyzerala sezóna 2020/21?

Vráťme sa však v rýchlosti najskôr k minulej sezóne. V tej odohrali naši dorastenci 11 zápasov, v ktorých dosiahli 8 výhier, 1 remízu a 2 prehry so skóre 31:10 a 25 bodmi. Lepšie si počínali len ich rovesníci s Trstíc, ktorí nazbierali o šesť bodov viac.

Na súpiske smolenickej U19, ktorá sa postarala o konečné druhé miesto, boli títo hráči:

OŠK SMOLENICE U19 (2020/21)

Brankári: Sebastian Maštalír, Bruno Ondruš

Obrancovia: Marcel Belanský, Lucas Poór, Filip Škrabák, Richard Nyulassy, Patrik Kondrček, Adam Lančarič, Ivan Dubčák

Stredopoliari: Emanuel Schwarz, Timotej Medvecký, Boris Rangelov, Juraj Lipták, Tobias Haberl, Patrik Krchnák

Útočníci: Adam Kadlec, Dominik Šaradín, Filip Kanich, Miroslav Pašek, Nicolas Turzaj, Michal Uhlík, Pavol Lipták

Najlepšími strelcami tímu boli 7-gólový Adam Lančarič, šesťkrát sa presadil Adam Kadlec a päť zásahov zaznamenal Emanuel Schwarz.

O súťaž vyššie

V novej sezóne ale na našich mladíkov čakajú podstatne ťažší súperi. Predstavia sa totiž o súťaž vyššie v 4. lige U19 Severozápad ZsFZ, v ktorej spolu s nimi bude účinkovať ďalšia trinástka tímov.

Sú medzi nimi:
Lednické Rovne, Nedožery-Brezany, Beluša, Nemšová, Slávia Trnava, Dolné Vestenice, Trenčianska Turná, Brezová pod Bradlom, Kanianka, Trenčianske Stankovce, Holíč, Dolná Súča a Kamenec pod Vtáčnikom.

Smolenickí dorastenci sa tak budú musieť vysporiadať nielen s náročnými súpermi, ale aj výrazne dlhším cestovaním.

Premiéra vonku, o týždeň pod zámkom

Hneď na úvod to budú vyše sto kilometrov vzdialené Lednické Rovne. ŠK LR Crystal v minulej sezóne súťaže obsadil výborné tretie miesto s bilanciou 14 zápasov, 8 výhier, 2 remízy a 4 prehry so skóre 50:26. Na druhú Belušu pitom stratil šesť bodov a na suverénneho víťaza ligy Ľuborču, ktorý pri skóre 108:7 nezaváhal ani raz, 16 bodov. Zápas je na programe v sobotu 7. augusta od 11:00.

Domácej premiéry vo vyššej súťaži sa smolenická U19 dočká o týždeň neskôr, keď na štadióne pod zámkom privíta v sobotu od 14:30 v súboji nováčikov Brezovú pod Bradlom. FK Bradlan v predchádzajúcom ročníku napriek tomu, že odohral o zápas menej, ovládol s päťbodovým náskokom 5. ligu Sever ZsFZ.