VIDEO Dve jedenástkové drámy, frajerský gól aj ligová facka

Z letných prázdnin máme z sebou len niečo málo viac ako polovicu, no A-tím OŠK Smolenice už stihol odohrať tri zápasy. Dva z nich boli v rámci Bestrant Cupu, jeden v lige.

Rozhodla jedenásta úspešná jedenástka

Na súťažnú premiéru po vyše trištvrte roku (naposledy sme si o body zahrali ešte 10. októbra 2020 s Brestovanmi) cestovalo smolenické áčko do Dubovian, kde ich čakal zápas 1. kola Bestrent Cupu.

Po polhodine hry sa zdalo, že to pre našich mužov bude prvé a zároveň posledné vystúpenie v tohtoročnej edícii tejto pohárovej súťaže. Domáci totiž po góloch Lukáša Dobrovodského viedli v 23. minúte už 2:0. Ešte pred prestávkou ale znížil Jakub Taranda a krátko po zmene strán sa o obrat v skóre postarali Patrik Krchnák a svojim druhým zásahom v stretnutí Taranda.

V 58. minúte sa ale začínalo odznova, o vyrovnanie sa postaral Lukáš Krajčo. Misky váh na stranu Smoleníc opäť naklonil Lukáš Štibraný, tesná náskok sme si však neuržali, keď v 87. minúte poslal duel do jedenástkového rozstrelu Martin Masarik.

Pokutové kopy napokon priniesli poriadnu drámu, až 11. úspešne premenená jedenástka rozhodla o tom, že po výhre 11:10 mohli celý víkend oslavami stráviť chalani v našich farbách.

Bestrent Cup, 1. kolo OŠK Dubovany – OŠK Smolenice 4:5pk (2:1, 4:4, 10:11 na pokutové kopy) Góly: 5. a 23. L. Dobrovodský, 58. L. Krajčo, 87. M. Masarik – 35. a 54. J. Taranda, 47. P. Krchnák, 67. L. Štibraný

SMOLENICE: P. Kvapil – L. Štibraný, L. Nídel, F. Škrabák, P. Boledovič (55. A. Zvolenský), J. Hovorka, J. Taranda, M. Študenc, B. Rangelov, P. Vandák (45. I. Dubčák), P. Krchnák

Vedenie sme opäť stratili v úplnom závere

O týždeň neskôr čakal na smolenické áčko ďalší súper v rámci pohárovej súťaže. Na štadióne pod zámkom sa predstavil účastník 7. ligy Brestovany, ktorý v 1. kole Bestrent Cupu uspel na trávniku Trakovíc po výsledku 3:1.

Bohatá gólová nádielka v predchádzajúcich zápasoch sľubovala prestrelku, tá sa však nekonala, keďže sieť sa začala vlniť až v záverečnej dvadsaťminútovke.

V 70. minúte nás exportným gólom, ktorý si vyslúžil aj miesto v rubrike Frajer na záver v rámci Športových novín televízie Markíza, poslal do vedenia Martin Študenc.

Rovnako ako v zápase v Dubovanoch však naši chlapci prišli o tesný náskok v úplnom závere, keď sa v 90. minúte presadil Adam Sládeček a postupujúcom musel opäť rozhodnúť až rozstrel z bieleho bodu.

V ňom si chladnejšiu hlavu opäť udržali hráči Smoleníc, ktorí premenili štyri pokutové kopy, kým hostia z Brestovian len dva a postúpili už do osemfinále.

Podrobný sumár zápasu nájdete TU.

Bestrent Cup, 2. kolo
OŠK Smolenice – TJ Družstevník Brestovany 2:1pk (0:0, 1:1, 4:2 na pokutové kopy)
Góly:
70. Martin Študenc – 90. Adam Sládeček

SMOLENICE: P. Kvapil – M. Klokner (65. M. Blahuta), L. Nídel, F. Škrabák (65. A. Zvolenský), I. Dubčák, J. Hovorka, L. Štibraný (46. T. Haberl), M. Študenc, P. Krchnák, J. Taranda (46. P. Vandák), E. Kollarovič (61. B. Rangelov)

(Poriadne) nevydarená ligová premiéra

Po dvoch pohárových triumfoch čakala na A-tím Smoleníc premiéra aj v ligovej súťaži. V rámci 1. kola 7. ligy Swan ObFZ Trnava cestoval na trávnik Slávie Trnava, kde chcel potvrdiť svoju formu po návrate na trávniky. Nakoniec sa v ňom v našich farbách predstavilo aj množstvo mladíkov, zasiahla do neho totiž až pätica 17-ročných hráčov a príležitosť dostal aj stále len 16-ročný Tobias Haberl.

Už po prvom polčase ale bolo takmer jasné, že naša úspešná šnúra bude pretrhnutá. Po štvrťhodine hry skóroval Ľubomír Halmo, o 15 minút neskôr sa k nemu pridal Erik Zelenay a o ďalších päť pridal tretí gól domácich opäť Halmo. O tom, ako veľmi sme toto stretnutie nezvládli, svedčí najlepšie fakt, že už v 37. minúte sme siahli po štvornásobnom striedaní. Navyše, tentokrát sme gól, ktorý môže ašpirovať do rubriky Frajer na záver, inkasovali my.

Sieť sa opäť vlnila po hodine hry, čisté konto si po polčasovom striedaní brankárov neudržal po Peťovi Kvapilovi ani Bruno Ondruš. Krátko na to doprial našim chlapcom aspoň jednu gólovú radosť Martin Študenc, posledné slovo ale znova patrilo Slávii, keď skóre duelu na 5:1 uzavrel Matej Lukačovič.

7. liga Swan ObFZ Trnava, 1. kolo
FK AŠK Slávia Trnava – OŠK Smolenice 5:1 (3:0)
Góly:
15. a 35. Ľ. Halmo(druhý z 11m), 30. E. Zelenay, 60. M. Miko, 83. M. Lukačovič – 63. Martin Študenc
ŽK: 69. M. Miko – 34. P. Vandák, 47. P. Kondrček

SMOLENICE: P. Kvapil (46. B. Ondruš) – P. Boledovič (37. P. Kondrček), M. Belanský, F. Škrabák, I. Dubčák, J. Taranda (37. E. Kollarovič), L. Štibraný, M. Študenc, J. Vajsábel, P. Krchnák (37. T. Haberl), P. Vandák (37. A. Kadlec)

Najbližšie sa smolenické áčko predstaví túto nedeľu (8.8.) od 17:00 v derby na trávniku béčka Bolerázu, ktorému vstup do novej sezóny rovnako nevyšiel. V Modranke utŕžil len o niečo slabšiu facku ako náš výber, keď prehral 2:5.